Red Guava (Psidium guajava L.) Chemical Properties Characterization Using Different Packaging Methods During Storage

Rini Umiyati, Lustika Eva Lusiana, Iffah Muflihati, Fafa Nurdyansyah

Abstract


The limited shelf life of red guava fruit encourages efforts to maintain its shelf life by using the sealing and wrapping packaging method with storage at 9ºC for 12 days. The purpose of this study was to determine the effect of packaging method and storage time on the chemical properties of red guava (Psidium guajava L.). This study used a factorial design consisting of 2 factors. The first factor is the packaging method (without packaging, sealing and wrapping). The second factor is storage time (day 0, day 3, day 6, day 9 and day 12). The results showed that the highest vitamin C content was in the sealing packaging method, namely on the 3rd day of storage at 3.3%. the highest water content value is 90.45% on the packaging method of wrapping storage on day 0, the highest value of total titrated acid in fruit with packaging method of packaging storage day 0 is 0.08%, while the highest value of total dissolved solids was 7.33oBrix on the 12th day storage sealing packaging method.


Keywords


red guava, storage time, packaging method

Full Text:

PDF

References


AOAC. (2005). Official Methods Of Analysis of AOAC International. In Association Of Official Analytical Chemistry.

Asridaya, H. (2019). Pengaruh Pelapis Kitosan Dan Kemasan Plastic Wrapping Terhadap Masa Simpan Brokoli Pada Suhu Ruang. SKRIPSI, Universitas Lampung, 53(9), 1689–1699.

Bayu, M. K., Rizqiati, H., & Nurwantoro. (2017). Analisis Total Padatan Terlarut, Keasaman, Kadar Lemak, dan Tingkat Viskositas pada Kefir Optima dengan Lama Fermentasi yang Berbeda. Jurnal Teknologi Pangan, 1(2), 33–38.

Dewi, Y. U., Sumantri, & Utami, P. . (2007). Pengaruh Lama Penyimpanan-Terhadap Penurunan Kandungan Vitamin C pada Jambu Biji (Psidium guajava, Linn). Pharmacy, 5(2).

Dhyan, C., Sumarlan, S. H., & Susilo, B. (2014). The Influence of Bee Wax Coating and Storage Temperature on Guava ’s Quality (Psidium guajava L .). Jurnal Bioproses Komoditas Tropis, 2(1), 79–90.

Djanis, R. L., & Hanafi. (2009). Aktivitas Antioksidan Selama Pematangan Buah Jambu Biji (Psidium guajava L.). Warta Akab, 22, 12–23.

Hamdani, R. R., Harun, N., & Efendi, R. (2017). Karakteristik bakso jantung pisang dan ikan patin dengan metode pengemasan vakum dan non-vakum pada suhu dingin. J. Fakultas Pertanian, 4(2), 1–14.

Johansyah, A., Prihastanti, E., Kusdiyantini, E., Biologi, J., Sains, F., & Diponegoro, U. (2014). Pengaruh Plastik Pengemas Low Density Polyethylene (LDPE), High Density Polyethylene (HDPE)Dan Polipropilen (PP)Terhadap Penundaan Kematangan Buah Tomat (Lycopersicon esculentum.Mill ). Buletin Anatomi Dan Fisiologi, 22(1), 46–57. https://doi.org/10.14710/baf.v22i1.7808

Julianti, E. (2012). Pengaruh Tingkat Kematangan dan Suhu Penyimpanan Terhadap Mutu Buah Terong Belanda (Cyphomandra betacea). Jurnal Hortikultura Indonesia, 2(1), 14. https://doi.org/10.29244/jhi.2.1.14-20

Kusumiyati, K., Putri, I. E., Hadiwijaya, Y., & Mubarok, S. (2019). Respon Nilai Kekerasan, Kadar Air dan Total Padatan Terlarut Buah Jambu Kristal pada Berbagai Jenis Kemasan dan Masa Simpan. Jurnal Agro, 6(1), 49–56. https://doi.org/10.15575/4142

Megama, O. (2016). Pengaruh Lama Waktu Fermentasi Terhadap Total Asam Tertitrasi (TAT), pH dan Kakarakteristik Tempoyak Menggunkan Starter Basah Lactobacillus casei. Program Studi Pendidikan Biologi Jurusan Pendidikan Matematika Dan Ilmu Pengetahuan Alam Fakultas Keguruan Dan Ilmu Pendidikan, 122.

Murtius, W. S., & Hari, P. D. (2019). Pelatihan Pasca Panen dan Pengolahan Jambu Biji Merah untuk Petani di Kecamatan VII Koto Sungai Sariak Padang Pariaman. Jurnal Warta Pengabdian Andalas, 26(2), 117–122. https://doi.org/10.25077/jwa.26.2.117-122.2019

Naibaho, B. (2014). Penggunaan Beberapa Jenis Kemasan untuk Memperpajang Masa Simpan Buah Jambu Biji ( Psidium guajava L .). Wahana Inovasi, 3(1), 23–38.

Noorbaiti, I., Trisnowati, S., & Mitrowiharjo, S. (2012). Pengaruh Warna Plastik dan Umur Pembrongsongan Terhadap Mutu Buah Jambu Biji (Psidium guaja L.). Vegatalika, 2(1), 44–53.

Padang, S. A & Maliku, R. M. (2017). Penetapan Kadar Vitamin C Pada Buah Jambu Biji Merah (Psidium guajava L.,) Dengan Metode Titrasi NA-2,6 Dichlorophenol Indophenol (DCIP). Media Farmasi, 2(1), 1–10. http://linkinghub.elsevier.com/retrieve/pii/S0167273817305726

Putri, M. P., & Setiawati, Y. H. (2015). Analisis Kadar Vitamin C Pada Buah Nanas Segar (Ananas comosus (L.) Merr) dan Buah Nanas Kaleng Dengan Metode Spektofotometri UV_VIS. Jurnal Wiyata, 2(1), 34–38.

Rahmawati, F., & Hana, C. (2016). Penetapan Kadar Vitamin C PADA Bawang Putih ( Allium sativum , L ) dengan Metode Iodimetri. CERATA Journal Of Pharmacy Science.

Umah, S. K. (2018). Kajian Mutu Buah Jambu Biji Merah (Psidium guajava L.) Berdasarkan variasi Umur Simpan Menggunakan Pengolahan Citra Digital. SKRIPSI, Teknik Pertanian Fakultas Teknologi Pertanian Universitas Jember.

Widodo, S. E., Zulferiyenni, & Maretha, I. (2012). Pengaruh Penambahan Indole Acetic Acid (IAA) pada Pelapis Kitosan Terhadap Mutu dan Masa Simpan Buah Jambu Biji (psidium guajava L.) “Crystal.” Jurnal Agrotropika, 17(1), 14–18.

Yulianti, L. E., Hasbullah, R., & Purwanti, N. (2016). Pengaruh Perlakuan Air Panas Terhadap Mutu Buah Jambu Biji (Psidium guajava L.) Selama Penyimpanan. Paper Knowledge . Toward a Media History of Documents, 4(2), 171–178.




DOI: http://dx.doi.org/10.33512/fsj.v4i2.14274

Refbacks

  • There are currently no refbacks.


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.